Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako hanilvý mohou vnímat ten pojem pouze lidé, kteří před pravdou a láskou dávají přednost lži a nenávisti. A kteří se na všecky kolem mračí, neboť/pročež je nikdo na celém celičkém světě namá rád. A tak už to zůstane.

3 0
možnosti
PS

P67e54t48r 78S85k32á44c36e88l

15. 8. 2013 12:35

Souhlas. Platí totiž stále tohle:

 "Skutečná radostze života spočívá v tom, že se necháš strávit záměrem, který

sám považuješ za velký. Pak jsi přírodní silou a ne uzlíčkembolístek a nemocí,

 který si stěžuje, žesvět se nesnaží učinit Tě šťastným." >George Bernard Shaw.R^

2 0
možnosti
VV

Znal jsem opravdovou "sluníčkovou" ženu. Moji tchyni. Nic nevyžadovala, co měla dala a povětšinou se usmívala. Jeden večer si postěžovala, že je unavená a šla spát.

Už se neprobudila. Jen měla ve tváři úsměv.

A to se přiznám, že mi někdy lezla na nervi. Já nejsem sluníčkovej. Mám jí co závidět.

1 0
možnosti
TS

Hezké, Václave... 

Já měla takovou babičku - i když k ní člověk přišel po zlém, usmívala se. Strašně se mi po ní stýská, ale občas se s ní potkám - v sobě a mamince, jsme ve spoustě věcí po ní :-)

1 0
možnosti
AN

ještě chybí např. Karolína Slunéčková:-)

2 0
možnosti
TS

Ano, Toníčku, a dokonce máme kolegyni diskutérku Editu Slunéčkovou! Sláva jí :-)

1 0
možnosti
MM

Sluníčkoví lidé jsou pro mě lidé naivně důvěřivý - být důvěřívý není vůbec špatné, naopak je to potřeba, ale ne za cenu toho, že vědomě přehlížíme okolnosti, které nás nutí k ostražitosti. Sluníčkář je také člověk, který chce být se všemi zadobře, vyhýbá se konfrontaci i v případech, kdy by bylo správné se ozvat...  Dalo by se to rozebrat ještě víc. Tento termín (snad díky Reflexu a JXD) v poslední době používají někteří diskutéři jako hanlivý výraz pro ty, co mají jiné názory a zastávají jiné životní postoje, nejčastěji v oblasti ekologie, dopravy ve městech, multikulturalismu, humanitární a rozvojové pomoci apod. Prosazování těchto jiných životních postojů berou jako zpochybnění (a do jisté míry ohrožení) jejich životního stylu, proto o nich tvrdí, že "s realitou nemají nic společného". Argumentaci za strany sluníčkářů pak chápou jako donucování či dokonce terorismus, viz. komentář pana Františka Vítka zde v diskusi.

2 0
možnosti
FV

Dal jsem tam dva jasné příklady, kde realita po zavedení "sluníčkových" představ již prakticky ukázala jejich nefunkčnost. Takže s realitou opravdu nic společného nemají. A pokud jsou ta "sluníčková" řešení vnucena lidem násilně, proti jejich vůli, pak to jako donucování nutně chápat musím.

PS: Zcela správně jste zmínil jako další příklady nefunkčních "sluníčkových" řešení i ekologismus, multikulturalismus či humanitární pomoc rozvojovým zemím. Děkuji za doplnění.

0 0
možnosti
Foto

"nenapravitelně Gándhíovský přístup..."? To jako kolovrátek, solné pochody a hladovky až do splnění požadavků? Gándhí vedl masy k nenásilí, ale dělal to metodami značně násilnými-ač ho miluji;-D.

1 0
možnosti
PS

P36e13t85r 45S64k41á55c50e95l

15. 8. 2013 12:41

Přeměny musejí probíhat tak, že na hrubý pytel přijde hrubá záplata. V dějinách lidstva to tak vždy chodilo. Tím nechci říci, že se u nás nenajde legrační metoda elegantní revoluce, zavedení přeměn. Nyní třeba takových, že všichni půjdou k volbám a dají hlas jen NEparlamentním stranám. Neposlechnou rádců z mediokracie. Bude líp a bude více sluníčkových lidí a lidí "s bílou nitkou"(viz můj příspěvek výše).R^

2 0
možnosti

Hm ... tak zatím mi to z diskuse vychází, že sluníčkový = debil ... ale nezapomeňte, že i sluníčkový člověk může překvapit, jako blesk z čistého nebe ... a pouštět hromy a blesky ... .-) ... ale co vám to, já debil, vyprávím ... raději bychom se měli zaměřit na rozbor mezilidských vztahů ... např. sluníčkový muž x měsíčková žena ... .-))

2 0
možnosti
JK

Kdeže, měsíčková žena je k nepoužití, tam není co řešit:-)

1 0
možnosti

I29v73o 43Ž79á23č90e35k

15. 8. 2013 11:04

Když se na vás někdo v jednom kuse pecní jako blbeček, tak to ještě neznamená, že vás nemůže podrazit.

1 0
možnosti
TS

To máte svatou pravdu - léta jsem dělala v casinu a s nacvičeným andělským úsměvem jsem obírala hráče o majlant. Ale já měla na mysli spíš duševní srdíčkovství ;-)

0 0
možnosti
FV

Pro mne jsou "sluníčkoví lidé" tzv. samozvaní "pachatelé dobra", kteří ty své představy prosazují násilným vnucováním zbytku obyvatel, obvykle pomocí zákazů a příkazů. Docela typickými představiteli jsou například zakazovači zbraní - podle jejich představ by po zákazu zbraní lidem nastat krásný sluníčkový svět, kde na sebe budou všichni hodní, prostě ráj na zemi. Jenže už odmítají vidět, že zakázat zbraně mohou jen těm slušným držitelům, kteří je mají na obranu sebe a své rodiny. Zločinci měli ty zbraně zakázané už předtím a bylo jim to úplně jedno. Takže výsledek těchto "pachatelů dobra" je ten, že slušní lidé se nemají jak bránit ozbrojeným zločincům.

Dalším příkladem jsou například různí cykloaktivisté, kteří se snaží obdobným způsobem zakázat auta a přinutit lidi, aby jezdili na kolech. Také mají představu, že v těch pro auta uzavřených místech začnou kromě ježdění na kolech lidé i korzovat a posedávat, čímž se to místo stane krásně sluníčkovým pro lidi, přestože praxe ukazuje, že tím ta místa naopak zcela umrtví vč. místních obchodů.

Mohl bych pokračovat dalšími příklady, třeba z oblasti ekoterorismu, ale pro představu to myslím stačí. Jinak řečeno "sluníčkoví lidé" jsou pro mne lidé, kteří svými zákazy a příkazy chtějí ostatní násilím donutit žít podle jejich vlastních sluníčkových představ, které ovšem s realitou nemají nic společného.

7 0
možnosti
VK

ideální popis :) 

jinak sluníčkový člověk samozřejmě může znamenat i leccos jiného, ale v tomto smyslu jej vidím a chápu i já.

2 0
možnosti
Foto

já naivku....těm pozitivním (nemyslím HIV) ;-) prostě říkám pozitivní nebo optimističtí...ale to je mé vidění worlda;-)

1 0
možnosti
TS

Tvé vidění worlda je dost podobné mému vidění weltu ;-)R^

0 0
možnosti
MSM

Z jiných virtuálních diskuzí chápu tzv. sluníčkáře jako lidi, kteří nijak do tématické diskuze nepřispívají. Jen se za použití infantilismů snaží sdělit, jak je venku krásně, co měli dobrého k obědu, co mají rádi, jak by bylo lepší se nehádat a milovat se, respektovat, přejí si dobré chuti, krásných večerů a lepších nálad. Mají ňuňu svět, jsou to idealisté, romantici, dobráčci, hlupáčci, troubelínci a i ti peacemakeři, kteří bohužel svým působením činí v takových diskuzích stejné zlo jako kdejaký hnusný troll (viz wiki). Tedy termín sluníčkář lze brát jako hanlivé označení každého, kdo přijde ve své naivitě páchat dobro na diskuze.

4 0
možnosti
MSM

...na diskuze - bráno jako příklad. Platí to bohužel všude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 287
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Žena.

Seznam rubrik