Diskuse

Protestsongy neposlouchám.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"moderní" umění jde ruku v ruce s dobou...takže jaká doba, takové výtvarné počiny, například...toť moje nanynkovská myšlenka...:-)

1 0
možnosti
Foto

Mno - Komenský, Karel Havlíček Borovský, Shakespearovské slavnosti v roce 1916, Manifest českých spisovatelů v roce 1917, Karel Čapek a většina jeho kolegů v roce 1938, popravený Kalandra a mnoho spisovatelů v komunistických lágrech v letech padesátých, 2 000 slov od Vaculíka a rok 1968 a Havel, Škvorecký, Kundera aj., písničkáři za normalizace, emigranti, disent a samizdat, rok 1989 a aktivity umělců - to jsou čestné výjimky. Těm fakt ty "protestsongy" odpouštím. Jinak máte, paní Solanová, nepochybně pravdu.;-D

Nebojte se, dnes už jsem tančila.

0 0
možnosti

Toni, máte recht! Ševci by se hlavně měli držet svého kopyta a nekrafat do politiky. Jasně, máme svobodu slova, ale to neznamená, že umělci musej každejch pět minut oznamovat, co si myslí o politice, o komunismu atd. Já s vámi souhlasím a není to fakt nucený, předstíraný souhlasV

1 0
možnosti

Díky :) umělci a politika, to jsou občas paradoxy... Jandák... Kocáb... Jó, všichňi by asi chtěli být Havel, ale chybí jim ta noblesa ;-)

0 0
možnosti
Foto

On se drží svého kopyta. Dělá ten protestsong "výtvarně". Je to tedy "protestart". Je ale fakt, že jeho růžový tank a batolata jsou proti tomu úžasné. Asi je hodně naštvaný. 

Nebo možná usiluje o to, aby se stal prvním polistopadovým politickým vězněm.

1 0
možnosti

Ale prdlajs, to není žádnej protestart. Je to trapný a na západě by se musel hoch víc snažit, aby zaujal. Je to nevkusný a ubohý, chtělo by to trošku originality, FU prostředníček umí každý malý děcko.

1 1
možnosti
Foto

Vesměs souhlas. Co tím chtěl umělec říct je myslím jasné, ale formálně to mohl trochu dotáhnout;-D;-D

1 0
možnosti

Přesně tak, Adélko (promiňte, zvyk - jmenuje se tak přítelkyně mého brášky :-) ).

S obsahem souhlas, k formě odpor :-)

1 0
možnosti

Díky, Vladimíre :) ten příspěvek, o kterém jste psal článek, vám smazali odsud?

0 0
možnosti

Nejpozoruhodnější na celé věci je, že ZemanBoys se nás snaží na poslední chvíli přesvědčit, že ten prst je příliš krátký.

0 1
možnosti

Moc jsem vás nepochopila. Já to beru politicky spíš všeobecně a konkrétně tohle hlavně esteticky...

0 0
možnosti

Přesně, přesně, přesně....

Já furt přemýšlím, proč lidi nějak vehementně poslouchají názory někoho, kdo hraje v Ordina v růžové zahradě XVII na jiná témata. Jeho názory na politiku nebo třeba Temelín či kůrovec na Šumavě mají naprosto stejnou relevanci, jako třeba Franty Vomáčky z Horní Dolní, pokrývače.

2 0
možnosti

nejsi Toničko povrchní nanynka,souhlas. snad jen,kdo je umělec?:-)

2 0
možnosti

Díky, Toní :-) Jeden člověk trefně napsal, že pan Černý je jen exhibicionista s výtvarným nadáním :)))

1 0
možnosti
Foto

Ale aspoň protestsonety bys teda číst mohla!

;o)))

2 0
možnosti

Tvoje? Vždycky!

Cizí? NIKDY!!

;-)

0 0
možnosti