Tina Solanová

Máme pro vás dárek zcela zdarma!!

5. 12. 2013 11:00:00
Tyjo, to jako fakt?! ... Sousloví Dárek zdarma už několik let vytáčí k nepříčetnosti mého kamaráda Martina. Má recht – má to logiku asi jako „řekl jsem to pusou“.

Nebo jste snad někdy za dárek platili či někoho zkásli? Jakože „Franto, na tvý narozky stopro přijdu, mám pro tebe úplnou bombu, jen si dvě stovky přispěješ, tak už se těším a předem všechno néj!“? Ne ne, dárek je zdarma z principu. Ale každý rád dostává dárky, tak je to mocné zaklínadlo.

Ona se nám z „dárků zdarma“ stala v posledních letech taková nehezká kulišárna. Například koupíte-li si předražené kapky do nosu, dostanete k nim balíček kapesníčků. Zcela zdarma!! Jen si slušně připlatíte za to, že na tuhle blbost vysílají reklamu v televizi. Ale ušetříte dvě kačky za šnuptychly, prima!

Za dárek nedokážu považovat něco, co je jakkoliv podmíněno. Když u nás vytasíš šrajtofli, dostaneš dárek. Když ne, žádnej dárek nebude!

Naopak jsou obchodníci, kteří dárky zdarma dávají a neinzerují to. To pak potěší! Například naše paní Vietnamková-Večerková. Když doma vytahuju nákup z tašky, občas zjistím, že mi tam nenápadně přihodila jedno Raffaello nebo nějakou blbinu pro psa. Nebo jeden internetový obchod – k zaslanému zboží vždy přiloží jahodové lízátko. A nikde ani zmíňka proč a zač...

Prostě dárky jsou zdarma z principu, neohlašují se předem, nepodmiňují a mají sloužit k tomu, aby měl někdo radost, ne aby utrácel za to, co nepotřebuje. „Dárek zdarma“ je zas jen motání zákaznické hlavy, snaha o zvýšení prodeje hraním na city, asi jako přešťastné rodinky v reklamách na pojištění. A co si budem povídat, hodnota „dárku zdarma“ bývá plus mínus nulová. Buď je to něco, čeho si na netu za pár korun koupíte vagón, nebo nějaký předmět, který, ač to obchodník neinzeruje, poslouží překvapivě jen na jedno použití, načež se zcela rozpadne.

Takže bacha, abyste v předvánočních nákupech nenechali zmást a neskončili s prázdnou peněženkou a nějakým vypečeným DÁRKEM ZCELA ZDARMA! ;))

Autor: Tina Solanová | karma: 33.75 | přečteno: 2018 ×
Poslední články autora