Stíha zvaná stěhování

Říká se Lepší třikrát vyhořet, než se jednou stěhovat. Já říkám: Lepší DESETKRÁT vyhořet, než se jednou stěhovat ze 4+1 do 1+1.

Před deseti lety jsme se s maminkou rozhodly prodat náš zbytečně velký byt. Mamka zakoupila hezký menší dvoupokoják a já si pořídila minibydélko. Tak, a teď co se všema těma krámama.

Problém č.1 – Nábytek
Když má člověk byt s místnostmi jak taneční sály, vůbec si neuvědomí, že snaha umístit původní nábytek v paneláku je asi tak efektivní, jako pokoušet se nacpat slona do psí přepravky. Z almar a šatníků, které se v našem starém bytě jevily normálně, se stala monstra, která se po nastěhování do nových místnůstek rozkročila a zařvala „Tady je to celý moje!“ Tyto kousky si naštěstí vzala maminka, protože dát je ke mně, nebydlím v 1+1, ale v Příborník+Komoda.

Problém č.2 – Knihy
Tituly byly rozděleny na tři hromádky: Moje, maminčiny a sporné. Ze sporného komínku jsme chtěly obě a chodily jsme v noci ukrádat. Faktem ale zůstávalo, že bychom si musely pronajmout depozitář, abychom se knih nemusely zbavovat. Depozitářem byl nakonec ustanoven sklep v maminčině novém bydlišti. Je to docela prima – často, když k ní jedu, vezme maminka klíč z věšáčku v předsíni, sejdeme schody až úplně dolů, odhrabeme pavučiny ze dveří naší soukromé knihovny a vybíráme, přebíráme, vzpomínáme… Posledně jsem si odvezla Děti z Bullerbynu!

Problém č.3 – Sentimentální harampádí
Zjištění, jakej jsem sysel, mi podrazilo nohy. Dobrá, sbírám malé sošky zvířátek, opravdu MALÉ, takže když jsem celé své stádečko nahnala na jedno místo, překvapilo mě, že jen na tenhle zvěřinec bych asi potřebovala Avii. Maminka zas řešila sbírku křehkých zvonečků a několikero servisů od Mosera, pro který má slabost. Víte, že bublinková folie byla úplně původně vymyšlena v 60.letech coby 3D tapeta? No, tak u nás se spotřebovalo tapety jak na Konopišti!

Svůj neskladný problém jsem tenkrát vyřešila rázně: Z větší místnosti nového bytu jsem hrubě ukousla metr dvacet odzadu, nechala tam dát sádrokartonovou stěnu s dveřmi a zřídila si komoru. Má komora je výzva pro Ikeu – myslím, že ani švédští géniové by nezvládli nacpat na čtyři metry čtvereční tolik polic! A ještě se tam daj přidat, už vím kam!

Jak říkám: Radši desetkrát vyhořet, než zas absolvovat tuhle životní komprimaci.
Jedna věc mě ale blaží – pokud se někdy budu muset ještě stěhovat, z 1+1 to bude hračka. Vidím to tak na chlebník, příruční kosmetický kufřík a… tak tři Avie ;)

Autor: Tina Solanová | středa 2.10.2013 16:30 | karma článku: 33,62 | přečteno: 1906x
  • Další články autora

Tina Solanová

Reklama na květinovou babičku

30.7.2014 v 8:52 | Karma: 32,58

Tina Solanová

Varák a azbuka

20.6.2014 v 10:17 | Karma: 31,67

Tina Solanová

Těžkej život mýho psa

20.5.2014 v 12:30 | Karma: 40,84

Tina Solanová

Vot těchnika!

21.1.2014 v 9:30 | Karma: 34,25